Алпин Хоум изгражда домове на бъдещето без аналог в България

Проектите на компанията Tiffany и ETTA предлагат уникален микс предимства

Това, което отличава сградите в портфолиото на Алпин Хоум, е прецизираната съвкупност предимства и технологии. Обмислени да отговарят на изискванията към идеалния дом и инвестиционен имот, те нямат аналог като наличие в една сграда в България. Последните два проекта на строителната и инвестиционна компания започнала дейност през 2005 г. – Tiffany и Etta, са създадени изцяло в този смисъл.

 Те въплъщават концепцията за “дом на бъдещето”, като събират в едно безкомпромисно качество – от проектиране до строителство, иновативни технологии и материали, висока естетика, съвършен комфорт и функционалност, смарт решения и уважение към индивидуалните потребности, различност и предпочитания на хората. 

Инж. Кузман Димитров, основател и управител на Алпин Хоум и екипът му вярват, че добрите компании в бранша носят отговорност за привлекателната градска среда, хармонията на природа и иновации и добрия лайфстайл. Затова обмислят в детайли всеки проект – от енергоефективните решения до умните технологии. За да предложи най-доброто, екипът  изгражда собствени канали за внос на специални материали, които липсват на българския пазар. Непрестанно учи и имплементира ноу-хау, включително чрез ексклузивни обучения на място като това за кофражни системи PERI от май 2023 г. Сред последните събития, на които компанията изгражда бизнес отношения и трупа опит, е най-мащабното изложение за архитектура и строителни материали и системи в Мюнхен – BAU 2023.  

За ценностите и начина на работа на Алпин хоум най-добре говорят проектите на компанията. Tiffany и Etta са сертифицирани енергийно ефективни сгради клас “А”, които предлагат високо качество на живот и здравословна среда, подсигурени от системи за вентилация и пречистване на въздуха, системи за пречистване на водата в сградите и събиране на дъждовната вода за поливане на зелените площи. Самопочистващите се Zip screen интелигентни автоматични външни щори се грижат за правилното засенчване и микроклимат в дома, а високите тавани и стъклена фасада обещават изобилие от светлина и простор. Смарт хоум системата следи консумацията на електроенергия и през приложение позволява контрол на температурата, осветлението, достъпа до дома. 

Подготвени са опции за отопление с различни източници, като сградите са газифицирани, има изводи за радиатори и конвектори и са предвидени места за разполагане на външни тела на климатици. Шумо-, топло- и хидроизолациите последно поколение обещават спокоен живот и уважение към уединението, допълнени от решението сградите да са от затворен тип с контролиран достъп. С един ключ се отключва всичко – от пощенска кутия и гараж, до вход на сградата и жилището. Цялото паркиране е уредено изцяло под земята, като свръхмодерни асансьори OTIS свързват сутерена с жилищните нива. Гаражите имат готова инфраструктура за монтиране на зарядни станции за електроавтомобили. В продължение на мисията за живот с синхрон и с уважение към природата, има частично озеленени покриви, разкошни външни зони за отдих, почивка и медитация, закрит контейнер  в двора за събиране на битови отпадъци разделно. 

Малките детайли имат голямо значение – особено, когато всеки е създаден да пасне идеално на останалите. От втора баня в големите жилища, достатъчно големи тераси за разполагане на външна мебел до помещения за колела и мотопеди, хоби стаи и място за съхранение на детски колички, Тiffany и ETTA са наистина специални сгради. В процес на изграждане са в Малинова долина, като сроковете са първа копка лято 2023, Акт 15 есен 2025, Акт 16 лято 2026. На 5 минути от метростанция, учебни заведения и други удобства, те са въплъщение на съвършения дом – инвестиция: лесен за обзавеждане и обитаване, в синхрон с природата, със снижен въглероден отпечатък и разходи за електричество, с елегантна и красива визия и уважение към личното пространство и специфичен начин на живот на всеки.  

Alpin Home създава домове, в които се живее добре от 2005 г. Открийте Tiffany и ETTA и се уверете сами в техните предимства.

Вижте още

истински уют и стил в кв. Люлин

Истински уют и стил в кв. Люлин в HD&M Residence

H&M Residence представя своя нов жилищен проект в кв. Люлин. Модерната сграда се намира в район с напълно изградена инфраструктура, големи отстояния между сградите и добра свързаност с центъра на столицата.